Bérmérés


Mindenki számára világos cél a selejtgyártás elkerülése. Ki engedheti meg magának bármelyiket is: idő-, pénz- vagy presztízsveszteség?

Másik oldalról közelítve: magasabb hozzáadott értékű termékeket szeretne gyártani? Jobban fizető munkákat teljesíteni, amihez magasabb minőségirányítási rendszereket követelnek meg? Vagy pusztán gyártásindítását szeretné hatékonyabbá tenni?

Méréstechnikai szolgáltatásunk mindegyik élethelyzetre nyújt kész megoldást, akár széria termelésről, akár egyedi alkatrészgyártásról van szó. Minden esetben a feladatra szabjuk az alkalmazott technológiát.

Segítünk az eredményeket értelmezni, igény esetén mérnöki támogatást nyújtunk a minőségügyi kérdések megválaszolásában.

Koordináta mérés
Koordináta mérés
Optikai mérés
Optikai mérés
3D-szkennelés
3D-szkennelés
CT-szkennelés
CT-szkennelés

Segítünk az eredményeket értelmezni, igény esetén mérnöki támogatást nyújtunk a minőségügyi kérdések megválaszolásában.

A bérmérés, különösen a hosszmérés területén, olyan folyamat, amely során különböző munkadarabok méreteit és geometriai jellemzőit pontosan és megbízhatóan meghatározzuk. Ez a mérési módszer kulcsfontosságú a termékek minőségének biztosításában és a gyártási folyamat hatékonyságának növelésében.

A bérmérés során különböző eszközöket használhatunk, például hosszmérőket, mikrométereket, lézeres mérőrendszereket vagy koordináta-mérőgépeket (CMM). Az alkalmazott mérési eszközök és módszerek a munkadarab méretétől, geometriai jellemzőitől és az elvárt pontosságtól függenek.

Bérmérés Kép 1

A bérmérés területén használt szabványok közé tartoznak az ISO2768, a Geometriai Mérési és Méretezési Toleranciák (GD&T) és az ISO GPS (Geometriai Termelési Tolerancia Rendszer) szabványok. Ezek a szabványok meghatározzák a mérési folyamat előírásait és a megengedett tolerancia értékeket, amelyek alapján megállapítható, hogy a munkadarab megfelel-e a tervezett méreteknek és formáknak.

A bérmérés és a szabványok betartása kulcsfontosságú a gyártási hibák felismerésében és korrekciójában, az alkatrészek passzolásában és az összeszerelési folyamatban. A pontos mérési eredmények biztosítják a termékek magas minőségét és a vevői elégedettséget, miközben csökkentik a selejtek számát és a termelési költségeket.

Bérmérés Kép 2

Összességében a hosszmérés, geometriai jellemzők ellenőrzése kulcsfontosságú folyamat a pontos és minőségi termelés érdekében, amelynek során a különböző szabványokat alkalmazzuk a mérési pontosság és a toleranciák meghatározásához.

Bérmérés Kép 3

Tanúsítvány
ISO-9001 Tanúsítvány
HVG Ajánlott Cég
Vállalható Üzleti Szereplő
ISO-9001
Tanúsítvány
HVG
Ajánlott Cég
Vállalható
Üzleti Szereplő