KR Sorozat


KR Sorozat Koordináta mérőgépek

A KR sorozat full automata koordináta mérőgépeire a nagy teljesítmény és a kiterjedt mozgástér jellemző.

Köszönhetően az átgondolt tervezésnek, a végeselem analízisnek és a dinamikai/mechanikai elemzéseknek, a Cruiser sorozat kiemelkedő szilárdsággal és stabilitással rendelkezik.

Jellemzők

Az integrált gránit munkaasztalnak köszönhető a mérőgép szilárdsága, magas teherbírása. Az üzemeltetés során könnyen kivitelezhető a széles munkadarabok be- és kirakodása, ami kényelmessé teszi a munkavégzést.

A KR sorozat kompatibilis az összes Renishaw gyártmányú tapintó fejjel, még a Renishaw nagypontosságú lézerszkennelő fejével is. Ezáltal a bonyolult görbék nagysebességű szkennelése sem kihívás többé, ami nagy segítség reverse engineering projektek során.

A fő vezetősín hosszabb kialakítása szavatolja a nagyobb fesztávolságot a vezető légcsapágyak között, aminek eredménye a vezetősín továbbfejlesztett vezetési pontossága.

A KR sorozatú koordináta mérőgép nagy pontosságú L típusú felépítményt használ, ami biztosítja a stabilitást és az egyenletes vezetést. A kialakításnak köszönhető továbbá a tágas mérési tartomány, nagy mérési sebesség, valamint a minimalizált csavarodás/függőleges eltolódás a torony mozgása közben.

A Z tengely felszerelt állítható pneumatikus kiegyenlítővel, amely kompenzálja a környezet egyenetlenségeit.  A rendszer korlátlan tapintófej kompatibilitása a biztosíték a hatékony üzemeltetésre, illetve későbbi fejlesztésekre.

Típus

Mérési tartomány [mm]

Pontosság [µm]

 

X

Y

Z

MPEe

Kr

1800

2000 - 4000

1500

3.0 + L/300

2000

2500 - 6000

1500

3.5 + L/300

2500

2500 - 6000

1500

3.8 + L/300

2500

2500 - 6000

1800

4.5 + L/300

2500

2500 - 8000

2000

5.0 + L/300

KR mérőgép
KR mérőgép
KR mérőgép

ExternalArray: Rational DMIS Mérő szoftver

A szoftver intuitív jellegű, néhány napos képzés alatt elsajátíthatóak az alapvető funkciók, teljesen kezdő felhasználók esetében is könnyű a kezelés elsajátítása!

 

Jellemzők

  • Hatékony DMIS 5.0 programozás
  • DMIS öntanuló funkció
  • DMIS Format import / export

 

A CAD modulnak köszönhetően zökkenőmentesen kezeli az IGES, a STEP, a DXF kiterjesztéseket a Pro-E, U.G., CATIA, ParaSolid programok exportált formátumait. A szoftver képes felismerni a 3D modellező program által definiált rétegeket és színeket, automatikusan felismeri a felvett elméleti elemeket.

Intelligens felismerés: a mérőfej felismeri a munkadarab kiterjedését, így azt biztonságos távolságban kikerüli automatikus mozgás során. Útvonaltervezés: automatikus mérés esetén a szoftver meghatározza az optimális tapintási pontokat, íveket és útvonalakat.

Beállítások ellenőrzése: a megfelelő koordináta rendszer és fejállás folyamatos ellenőrzése.

Összetett munkadarabok koordináta rendszere is gyorsan szinkronizálható számos beépített funkciónak köszönhetően, úgy mint az 1-2-3 igazítás, a „Fast CAD Alignment”, az RPS-igazítás, iteratív igazítás és a BestFit funkció.

Jellemző a tűrések gyors számítása a következő STANDARD-ok alapján : GB / ISO / ANSI / DIN / AGMA

Rendelkezésre áll számos tűrés elemzési lehetőség és az egyes mérethibák grafikus megjelenítése egyaránt.

Gazdag és változatos kimeneti riportok érhetőek el: hagyományos szöveges formátum, grafikus riport, SPC statisztikai elemzési jelentések, HTML formátumba exportált jelentések, EXCEL, PDF stb.; Igény esetén lehetséges a felhasználó által definiált exportálási formátum beépítésére.

A különféle beépülő mérési modulok nagymértékben kitárják a lehetőségeket a speciális mérések terén.

Ide tartoznak: fogaskerék-modul hengeres fordulatszám teszttel, beleértve: külső és belső egyenes fogak, rézsútos fogak mérése.

Csőmodul: hibakeresés, elemzés, gépjárművezetékek, olajvezetékek ellenőrzése

Turbina lapát modul: repülőgépipari és nukleáris alkalmazások támogatása, elemzése

Rational DMIS Mérő szoftver Rational DMIS Mérő szoftver

Rational DMIS Mérő szoftver

Tanúsítvány
ISO-9001 Tanúsítvány
HVG Ajánlott Cég
Vállalható Üzleti Szereplő
ISO-9001
Tanúsítvány
HVG
Ajánlott Cég
Vállalható
Üzleti Szereplő