XE Sorozat


XE Sorozat Koordináta mérőgép

Az XE sorozat 3D koordináta mérőgépei híd kialakításúak, felhasználásuk nagyméretű alkatrészek mérésére ajánlott. Alkalmazásuk széleskörben elterjedt az autóiparban (karosszéria mérések), repülőgépalkatrész gyártásban és vízi járművek pontos ellenőrzése során.

Az XE sorozat 3D koordináta mérőgépei modern felépítménnyel rendelkeznek, aminek köszönhető a nagy pontosság, stabilitás, nagy szilárdságú gépváz. Mindez erős alapja a megbízható teljesítménynek, még műhely környezetben is biztosított a kiemelkedő felhasználói élmény.  

Jellemzők

A CMM környezetének szigorú követelményei vannak, de néhány változó paraméter, mint például a hőmérséklet és a por előfordulhat a mérőszobában. Szabvány szerint minden CNC vezérelt mérőgép burkolt vezetőkkel van felszerelve. Ez megvédi a vezetőpályákat a sérülésektől, a szennyeződésektől és a közvetlen hőhatásoktól. Ennek köszönhető, hogy a külső por- és hirtelen hőmérsékletváltozások redukálhatóak : poros környezetben való használat esetén .

CMM-ünk súrlódó erőátvitelt használ, és minden tengelye rendelkezik „automatikus kiegyenlítő” rendszerrel. Az átviteli rendszer „fixed + micro suspension” felépítésű, hogy biztosítsa a párhuzamos átvitelt a vezető elemmel. A kialakításnak köszönhetően a mérőgép nagyrészt karbantartásmentes.

A légcsapágy-vezetősín 4 oldalról rendelkezik megtámasztással. Ez a stabilitás és a minőség garanciája. A koordináta mérőgép minden tengelye különböző irányokban rendelkezik számos légnyomásszabályozóval és légcsapágyakkal. A gyűrű alakú légcsapágy kialakítása garantálja a műszerek folyamatos stabilitását.

Levegőfogyasztás: 200NL / Min. A szabadalmaztatott „small holes” technológia segítségével a légcsapágy és a vezetősín között egy súrlódásmentes zóna alakul ki. A kialakítás kompenzálja a mozgássúrlódásból eredő kevés hőt. Ez a technológia javítja a CMM hőstabilitását és hosszú távon megőrzi a pontos üzemelést.

Típus

Mérési tartomány [mm]

Pontosság [µm]

 

X

Y

Z

MPEe

Xe

1800

2000 - 4000

1500

2.8 + L/200

2000

2500 - 6000

1500

3.2 + L/200

2500

2500 - 6000

1500

3.5 + L/200

2500

2500 - 6000

1800

4.0 + L/200

2500

2500 - 8000

2000

4.5 + L/200

XE sorozat

ExternalArray: Rational DMIS Mérő szoftver

A szoftver intuitív jellegű, néhány napos képzés alatt elsajátíthatóak az alapvető funkciók, teljesen kezdő felhasználók esetében is könnyű a kezelés elsajátítása!

Jellemzők

  • Hatékony DMIS 5.0 programozás
  • DMIS öntanuló funkció
  • DMIS Format import / export

 

A CAD modulnak köszönhetően zökkenőmentesen kezeli az IGES, a STEP, a DXF kiterjesztéseket a Pro-E, U.G., CATIA, ParaSolid programok exportált formátumait. A szoftver képes felismerni a 3D modellező program által definiált rétegeket és színeket, automatikusan felismeri a felvett elméleti elemeket.

Intelligens felismerés: a mérőfej felismeri a munkadarab kiterjedését, így azt biztonságos távolságban kikerüli automatikus mozgás során. Útvonaltervezés: automatikus mérés esetén a szoftver meghatározza az optimális tapintási pontokat, íveket és útvonalakat.

Beállítások ellenőrzése: a megfelelő koordináta rendszer és fejállás folyamatos ellenőrzése.

Összetett munkadarabok koordináta rendszere is gyorsan szinkronizálható számos beépített funkciónak köszönhetően, úgy mint az 1-2-3 igazítás, a „Fast CAD Alignment”, az RPS-igazítás, iteratív igazítás és a BestFit funkció.

Jellemző a tűrések gyors számítása a következő STANDARD-ok alapján : GB / ISO / ANSI / DIN / AGMA

Rendelkezésre áll számos tűrés elemzési lehetőség és az egyes mérethibák grafikus megjelenítése egyaránt.

Gazdag és változatos kimeneti riportok érhetőek el: hagyományos szöveges formátum, grafikus riport, SPC statisztikai elemzési jelentések, HTML formátumba exportált jelentések, EXCEL, PDF stb.; Igény esetén lehetséges a felhasználó által definiált exportálási formátum beépítésére.

A különféle beépülő mérési modulok nagymértékben kitárják a lehetőségeket a speciális mérések terén.

Ide tartoznak: fogaskerék-modul hengeres fordulatszám teszttel, beleértve: külső és belső egyenes fogak, rézsútos fogak mérése.

Csőmodul: hibakeresés, elemzés, gépjárművezetékek, olajvezetékek ellenőrzése

Turbina lapát modul: repülőgépipari és nukleáris alkalmazások támogatása, elemzése

Rational DMIS Mérő szoftver Rational DMIS Mérő szoftver

Rational DMIS Mérő szoftver

Tanúsítvány
ISO-9001 Tanúsítvány
HVG Ajánlott Cég
Vállalható Üzleti Szereplő
ISO-9001
Tanúsítvány
HVG
Ajánlott Cég
Vállalható
Üzleti Szereplő